Bodrum Tarihi Yerleri

Yaz, eğlence, tatil, ekonomik otel sözcüklerinin birlikteliğinde akıllarda ilk oluşan sahnelerden birinde yer alır Bodrum; ancak Bodrum yalnızca eğlence hayatı veya deniziyle sevilen bir tatil bölgesi değildir. Bodrum tarihi yerleri sayesinde de tatilcileri Bodrum tatili yapmaya çekmektedir. Peki, Bodrum tatili sırasında görebileceğiniz Bodrumda gezilecek yerler arasındaki Bodrum tarihi yerleri nerelerdir? Bu Bodrum tarihi yerleri öncelikle Bodrum’un ambiyansını bütünleyen tarihi Bodrum evlerinden başlanmalıdır anlatılmaya:

Bodrum tarihi yerleri ile bahsedeceğimiz tarihi Bodrum evleri en başta doğa içerisindeki uyumlu duruşlarıyla göz zevkinize hitap eder. Bu penceresiz, iki katlı, kapıları ikinci katta olan ve çekme merdivenlerle girilen Bodrum tarihi yerleri arasındaki beyaz yapılar rengârenk çiçekler arasında bir tablo gibi durur. Birçok ünlü ismin restore ettirip yerleşmesi sonucu bu Bodrum tarihi yerleri arasındaki Bodrum evleri turistik değer kazanmaya başlamıştır.

Göz zevkinizi dolduran bu evlerin ardından Bodrum tatili sırasında Bodrum Kalesi’ni ziyaret etmelisiniz. İki liman arasında kalan, denize doğru uzanmış kayalıklar üzerinde kurulmuş bu Bodrum tarihi yerleri arasındaki taş duvarların tarihi 15. Yüzyıla dayanmaktadır. Günümüzde ise bu Bodrum tarihi yerleri arasındaki yapı Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır. Avrupa’da yılın müzesi yarışmasında da ödül almış olan bu yapı Bodrumda gezilecek yerler arasında mutlaka olmalıdır.

Bir başka Bodrumda gezilecek yerler arasındaki Bodrum tarihi yerleri tasnifinde gösterebileceğimiz yapı da antik tiyatrodur. Anadolu’nun en eski tiyatrolarından olan bu Bodrum tarihi yerleri arasındaki yapı klasik çağdaki Bodrum’dan kalan tek yapıdır. Bodrum tatili sırasında sizin de katılabileceğiniz festivaller için de antik tiyatro hala kullanılmaktadır.
Bunların dışında Bodrumda gezilecek yerler arasında bahsedilebilecek birçok Bodrum tarihi yerleri vardır. Bunlardan bazıları Halikarnas mozolesi, kaya mezarları ve Telmissus’tur. Güzel bir Bodrum tatili ile siz de bu yaz fotoğraf makinelerinizi alıp objektiflerinizi bu Bodrum tarihi yerleri üzerine çevirebilir ve tarihe yüzyıllar sonrasından dâhil olabilirsiniz.