5 Yıldızlı Otel

5 Yıldızlı Otel
5 yıldız otel deyince aklınıza ne geliyor? Eğer aklınıza gelenler kısıtlı ise; bu yazımızı okuyun ve 5 yıldız otel tesisleri ile alakalı daha geniş bilgilere sahip olun. 5 yıldız otel tesisleri, Türkiye'nin birçok bölgesinde kurulmuş olan, sınırsız hizmet tarzı ile herkes tarafından beğenilen, en lüks otellerdir. 5 yıldız otel sayısı, Türkiye'de her geçen sene artmaktadır. Bunun en büyük nedeni, Avrupa ve Türkiye içerisinden 5 yıldız hotel tesislerine olan taleptir. Söz konusu talebin de en büyük sebebi, 5 yıldız otel tesislerinde sunulan üstün hizmettir ve müşterilerin 5 yıldız otel tesislerinde kendilerini iyi hissetmeleridir.
Biz de 5 yıldız otel tesisleri ile ilgili kaleme almayı uygun gördüğümüz bu yazımızda; 5 yıldız otel tesislerinin en genel niteliklerinden söz edeceğiz. Genel niteliklerinin yanı sıra; 5 yıldız otel tesislerinin nerelerde kurulduğundan, 5 yıldız otel tesislerine ulaşımın ne şekilde yapılabileceğinden, 5 yıldız otel tesislerinde yer alan odaların niteliklerinden, 5 yıldız otel havuzlarından ve restoranlarından, 5 yıldız otel turlarından ve 5 yıldız otel tesislerinde eğlencenin ne şekilde olacağından söz edeceğiz.

5 Yıldız Otel Tesislerinin Nitelikleri

Bir otelin 5 yıldız otel statüsünde sayılabilmesi için, söz konusu otelin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartların çok büyük kısmı, otel içerisinde bulunan hizmetlerle alakalıdır. Bunlardan birkaçı ile alakalı örnekler verelim ve 5 yıldız otel tesislerinin genel niteliklerini belirtmiş olalım.
5 yıldız otel tesislerinde mutlaka, en az bir adet otopark yer almaktadır. Bu otopark, 14 saat hizmet vermeli ve söz konusu otopark içerisinde, 5 yıldız otel personeli olmak üzere, bir adet görevli yer almalıdır. Otopark hizmeti, 5 yıldız otel tesislerinin tamamında olması gereken, zorunlu bir hizmettir.
5 yıldız otel, içerisinde en az bir adet konferans salonu olan otellerdir. Konferans salonu olmayan oteller, "5 yıldız otel" olarak isimlendirilmezler. Özellikle iş çevrelerinin yaptığı tatillerde, otel içerisinde konferans salonuna ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaç gözetilerek 5 yıldız otel tesislerinde bir adet konferans salonu bulunmalıdır.
5 yıldız otel tesisleri, bünyesinde bir sağlık ekibi bulundurmalıdır. Bu sağlık ekibinin başında, bir adet doktor bulunmalıdır. Nitekim 5 yıldız otel içerisinde vuku bulacak sağlık problemlerine acil müdahale ihtiyacı doğabilmektedir. 5 yıldız otel içerisinde bulunan sağlık ekibi ve doktor, bu sağlık problemlerine müdahalede bulunur.
5 yıldız otel tesislerinde görev yapan personel, mutlaka otel tarafından eğitimli olmalıdır. Vasıfsız eleman sayısının azlığı, 5 yıldız otel tesisleri için bir gerekliliktir. Nitekim, 5 yıldız otel tesislerinde kalan müşteriler, en iyi hizmeti görmek isterler, bu sebeple onlara hizmet verecek kişiler de 5 yıldız otel tesisleri tarafından eğitilmiş olmalıdır.

5 Yıldız Otel Nerelerde Bulunur

Erken rezervasyon otel seçeneklerinde de yer alan 5 yıldız otel, genellikle tatil bölgelerinde ve turistlerin çokça tercih ettiği alanlarda yer almaktadır. Ülkemizi ele aldığımızda Ege ve Akdeniz Bölgesi, 5 yıldız otel tesislerinin en fazla bulunduğu bölgelerdir. Yine İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerimizde de 5 yıldız otel tesisleri bolca yer almaktadır.

5 Yıldız Otel Odaları

5 yıldız otel tesislerinde yer alan odalarda, bazı araç ve gereçler mutlaka bulunmalıdır. Bu durum, 5 yıldız otel tesisleri için bir şarttır. Örneğin klima, televizyon, saç kurutma makinesi, çalışma masası, telefon ve mini bar gibi ihtiyaçlar, 5 yıldız otel tesislerinin odalarında mutlaka bulunması gereken önemli araçlardır.
5 yıldız otel tesisleri, her geçen sene daha fazla kişi tarafından tercih edilen kaliteli otellerdir. 5 yıldız otel tesislerinde kalmak ve "otel 5 yıldız" hizmetinden faydalanmak; yine en ucuz tatil yapmak, bir ayrıcalıktır; siz de bu ayrıcalıktan faydalanın ve 5 yıldızlı otel tesislerinde, keyifli bir tatil yapın.